Gimnàstica mà esquerra, patrons de 5 dits


Doncs he confeccionat aquesta taula de combinacions de 5 nombres. Per descomptat nosaltres només tenim 4 dits a la mà esquerra (si ets esquerrà em refereixo a la mà dreta), però repetint-ne un podrem treballar amb grups de cinc. El criteri per repetir, per limitar la gran quantitat de combinacions possibles, és que només es pugui repetir un dels números (1, 2, 3 o 4) a cada combinació.
Hi ha moltes combinacions i les he distribuït en 14 sessions, és a dir, podem utilitzar la taula per fer gimnàstica diferent cada dia durant dues setmanes.
Aquesta taula té tots els beneficis de les combinacions de dos, tres o quatre dits. Igual que en elles, cal utilitzar alternativament els dits de la mà dreta (si ets esquerrà em refereixo a la mà esquerra).
Sent cinc notes en cada corda, resulta que en cada corda començarem amb un dit diferent a la mà dreta. Això és molt bo per desencallar vicis i moviments que no funcionen molt bé i que fan que el nostre ritme o subdivisió siguin dubtosos.
¡Ànim!

Descárgala aquí: tabla de gimnasia, patrones de 5 dedos


Comments

Gimnàstica mà esquerra, patrons de 5 dits — 1 comentari

  1. Jordi, ets un crack.

    Vaig passar aquesta fulla al meu profe de baix i el primer que hem va dir es si el que l’havia fet era contrabaixista. “Aquest si que tenen clar el tema de l’alternança de dits i els ritmes dubtosos…”. M’he adonat que hi han sequencies que els meus dits ja tenen mes o menys interioritzades i d’altres que uf costen un munt de fer. Res que tinc la teva fulla al meu faristol i hi han dies que es la única cosa que practico. Les meves petites de quasi 1 i 5 anys no hem deixen molt temps per dedicar a l’instrument.

    Una forta abraçada,

    Raúl

Deixa un comentari