Snake With Surprise, CD Daniel Cros & Geni Barry

Snake with surpriseGeni Barry & Daniel Cros
escrit per Miquel Munar (Publicat a Jazzin’Mallorca)
Monday, 29 November del 2010

Snake with Surprise

Geni Barry, vibràfon, marimba, glockenspiel i direcció musical.

Daniel Cros, veu
Jordi Gaspar, contrabaix
Jose Alberto Medina, piano
Ramon-Angel Rei i Daniel Levy, bateria.
Gravat a Rosazul, juny 2010.

Snake with Surprise” (Rosazul 2010), ve signat a duo per Geni Barry i Daniel Cros, però la direcció musical del primer és la que ha modelat el so, caient en l’obvi només quan és imprescindible per evocar l’estil.

Destaca també l’acurada presentació del digipack, amb un estilisme que encaixa a la perfecció en el contingut musical.

Geni Barry és un “mestre” del vibràfon que porta dècades d’experiència, tot i que com tants altres músics, s’ha passat anys “currant” i amb poc temps per ocupar-se de la seva projecció.

Sembla que aquest 2010 pot suposar un canvi de tendència, a més del disc que us presentem, Barry ha publicat “I want to talk about you“, gravat a la Jazz Cava de Terrassa el 2007 a trio amb Albert Bover al piano i Horacio Fumero al contrabaix.

Tot i anar ja pel seu cinquè treball en solitari amb “Las vueltas que da la vida” (2010), Daniel Cros no exerceix aquí de protagonista, ocupa discretament el seu espai i tal vegada només se li pugui retreure la seva exquisidament correcta vocalització, a la qual li falta un punt canalla. En qualsevol cas, veu elegant i atractiva que encaixa a la perfecció amb el teixit musical exposat.

Molt destacable és la sonoritat de Jordi Gaspar. Aquest contrabaix sona tremendament sòlid, de cos contundent i corbes rubensianes, juntament amb el vibràfon és el que més poder evocador mostra.

Daniel Cross - Geni Barry

Daniel Cross - Geni Barry

Vibràfon i piano es complementen a la perfecció, i encara que indubtablement el pes recau en Barry, l’entrellaçat amb Jose Alberto Medina impulsa el resultat final. Correcte també el treball de Ramon-Angel Rei i Daniel Levy a la bateria, en un estil que exigeix molta contenció i pulcritud.

Gràcies a una encertada selecció de temes de collita pròpia (“Don’t be afraid to smile“), estàndards incontestables tractats amb classe (“Have you met miss Jones?“) I divertiments com “Wooden heart”, “Snake with surprise” és un disc agradable que suporta bé l’audició recurrent, i és també perfecte com a fons musical de vetllades en bona companyia.

Agrair a Rosazul l’haver-nos enviat amablement el CD i la enhorabona per el cuidat estilisme de la carpeta, i per cert, la revista “JAÇ” inclou al seu número de desembre un EP amb els temes ‘Don’t be afraid to smile’, ‘That’s all’ y ‘Snake with surprise’.


Deixa un comentari