Amb La Tremendita i Mohammad Motamedi – Holanda 2011

Hem estat a la Biennal de Flamenc a Holanda. El projecte Qasida és una trobada entre el flamenc i la música iraniana. Per la part flamenca era Rosario “La Tremendita”, acompanyada per Salvador Gutiérrez a la guitarra, ‘El Bobote’ i Oruco a les palmes, Luis Amador a la percussió i un servidor al contrabaix. I per la part iraniana Mohammad Motamedi comptava amb Habib Meftar a la percussió i Sina Jahanabadi al kemanche.
Els dos concerts (al Bimhuis Amsterdam i al Rasa d'Utrecht) han estat intensos i puc dir que del respecte i compenetració inicials hem anat passant a l'admiració i gaudi mutus. Les intervencions de Mohammad Motamedi m'han semblat més introspectives i amb un gran poder d'evocació, i contrastaven amb les parts de flamenc, més extravertides. I rítmicament, contrastava la tendència al ritme constant i hipnòtic de la part iraniana amb la frescor i la riquesa del ritme en el flamenc.
Per a mi, el repertori tenia dos punts àlgids: l' nana i la bulería. Al nana l'arc del contrabaix acompanyava Rosario per començar el concert, enllaçant després amb un poema de Mohammad, això va quedar preciós. I el millor del concert (al meu entendre) va ser la bulería, gairebé al final, impressionants la compenetració i la contundència en tots els registres dels palmeros El Bobote i El Oruco amb Luis Amador, la definició i la bellesa de les falsetas de Salva i tot això al servei del cant de Rosario, que conduïa desbordant passió… I jo d'espectador de luxe (no anava el contrabaix en la bulería aquesta vegada…quina enveja!)

A la foto el concert d'Utrecht

Concierto Qasida en Utrech

Concert qasida a Utrech


Deixa un comentari