Gravació en l'Església de Meira

Durant el mes d'agost he tingut la grandíssima sort de poder utilitzar la romànica església de Meira (província de Lugo) per a unes quantes sessions de gravació. Es tracta de l'església monasterial de Meira, acabada al començament del XIII i pertanyent a l'antic monestir cistercenc de Meira.

Tot van ser facilitats des de l'oficina d'informació i del rector, Don Miguel Asorey, persones pròximes i accessibles, una sort.

L'acústica era una meravella, vaig estar buscant els punts més adequats per gravar i realment no tenia desperdici, en molts llocs era un plaer; potser en algun havia massa reverberació i en algun lloc es sentien massa els sorolls de l'exterior, però tot i així valia molt la pena.

A l'altar

El kit d'enregistrament era d'allò més simple: un peu de micro amb girafa, un parell de micròfons (Shure SM81 i va muntar c4) i el Zoom H4. També portava el meu micròfon a vàlvules Studio Project C3 però segons sembla la seva electrònica no és immune a una presa de terra no gaire catòlica (si em permet l'acudit) i gravava soroll de 50 Cor. Així que el vaig haver de guardar i arreglar amb els micros de sempre. Vaig posar un micro cap a la meva baix acústic Takoma i l'altre en direcció contrària, amb la pretensió de gravar el ressò de l'Església.

Iglesia románica de Meira

Pati de butaques

L'experiència ha estat molt intensa, tancat en l'Església i només acompanyat dels rebots sonors i de la llum que entrava per la rosassa i les finestres. La reverberació ajuda molt en les improvisacions, no sé si una lexicon caríssima m'agradaria més i, la veritat, què importa.

Exterior Iglesia románica de Meira

Exterior

Després de gaudir aquests moments, el fer sessions gravades dins el hórreo s'ha convertit en un altre tipus d'experiència, per primera vegada després d'anys estic sentint aquestes sessions sense afegir ni un gram de reverberació i la sensació és la de connectar amb els records de llavors, Com ja s'ha vist una.
Una de les coses que vaig gravar és aquesta Ave Maria de Shubert, més aproximat seria dir que la vaig gaudí i tenia la gravadora en marxa.


Deixa un comentari